Hallahålesemester

Skrivet av Hannes, söndagen den 26 augusti, 2012, kl. 14:18

Under sommaren har Elin och jag varit hos Farmor och Farfar i Hallahåle ett par gånger. Mitt och Elins bästa utflyktsmål är Listershuvuds fyr. Vi brukar ha med oss fika, kolla så att fyren fungerar och hålla uppsikt över trafiken på sjön. På bilderna kan ni se hur jag inspekterar fyren och den klippa där vi brukar inta vår medhavda matsäck.


Första gången vi besökte Hallahåle i sommar hade jag mitt kastspö med mig. Elin var åskådare till fiskafänget, och hade naturligtvis flytväst på sig. Jag och Farfar bestämde oss för att vi skulle ha fiskgratäng till middag. Det ordnade vi också och hann dessutom med att åka till både Nogersund (den stora båten Nimrod drogs upp på slipen) och Hällevik (där det finns olika affärer). Egen ordnad fiskgratäng smakar förträffligt.


Under tiden på Hörvik hade vi lite för-OS. Vi spelade bandy, tennis och inte minst fotboll (vi har en turnering där först till 11 vinner). En gång var det nära att Farfar vunnit, men puh!, han stöp på mållinjen även denna gång. Elin har ett favoritträd nere vid bastun. Här trivs hon och söker skugga när hon kopplar av från cyklingen.En av höjdpunkterna var när farbror Nils kom. Vi hade mycket roligt med Nils. En dag gjorde vi utflykt till Massamark. Vi hade fika med oss och naturligtvis matade vi fåren (med gräs).

En av dagarna var det sommarmarknad i Sölvesborg. Elin, Farfar och jag åkte Lionståget och såg oss om i staden. Farmor höll i kamera, handlade och mötte upp vid ändhållplatsen.

Efter marknaden åkte vi och köpte en radiostyrd båt. Så fort vi kom hem provade vi den. Den går perfekt. På bilden ser ni hur jag navigerar nere i kåsen med klipporna och Hanö i bakgrunden.

Varje dag åt vi jordgubbar. Elin är rent tokig i jordgubbar och hon säger hela tiden ”bobba dää”, men jag och Farfar och Farmor delar hennes passion, speciellt om vi får lite Ottoglass till.

Vårens första projekt

Skrivet av Maria, lördagen den 31 mars, 2012, kl. 21:51

Idag har vi dragit igång vårens första större projekt, nämligen att färdigställa vår gigantiska upphöjda rabatt. Redan igår var vi till två olika Plantagen-butiker för att köpa på oss allt vi behövde och direkt efter frukosten idag så körde vi igång. Projekt nr 1 var att fylla rabattkanten med vintergröna i olika färger och sen fylla på med lite murklocka, vårphlox och snödroppar. Hela familjen hjälpte till och vid lunchtid var vi klara!

Elin redo att hjälpa till

Elin redo att hjälpa till

Eftermiddagen skulle gå åt till jobbförberedelser för Per och fönsterputsning för mig men efter en kort (!) stunds överläggning så bestämde vi oss för att skippa allt det tråkiga och istället fortsätta med rabatten. Sagt och gjort. En halvtimme senare hade vi hyrt släp och körde till Nordanå grus för att köpa lite sten att fylla ut rabatten med. Redan förra sommaren lade vi ut markväv över hela för att slippa rensa ogräs och efter att stenen krattats ut så slapp vi äntligen se den tråkiga väven. Resultatet blev precis som vi hade hoppats och nu ska vi fylla på med lite olika gräs och vänta på att alla blommor slår ut!

"Grabbarna grus"

Vårens första projekt avklarat!

Semestern är slut & nu väntar nya utmaningar!

Skrivet av Maria, torsdagen den 15 mars, 2012, kl. 22:42

Imorgon avslutar jag tre veckors semester som jag passat på att ta ut innan jag slutar på universitetet. Under dessa veckor skulle jag hinna ta igen mig och ladda batterierna, träna Meia, komma ifatt med dansskolan och allt vad det innebär med lektioner, bokföring m.m.

Jag började semestern med att ta med mig barn och hund en vecka till Värmland! Åh så underbart att kunna ta sovmorgon, sova lunch, ta långa skogspeomenader, shoppa själv! Jag tror att både jag och barnen behövde detta break från vardagen. Tyvärr kunde inte Per följa med, någon måste ju passa katten och försörja familjen!


Sista dagarna i värmland började sjukdomarna och sen dess har de avlöst varandra i två veckor. Det har varit magsjuka följt av influensa och idag när jag för första gången under hela semestern skulle lämna båda barnen på förskolan så möttes jag av en stor lapp som varnade för maginfluensa. Med risk för att förstöra hela vår helg så lämnade jag ändå in dem och nu hoppas jag på att vi mot alla odds klarar oss! Imorgon ska jag få åka på spa tillsammans med en kompis för att ladda batterierna innan helgen.

Nästa vecka väntar nya utmaningar för hela familjen. Pga någon sorts försdröjd 30-årskris så ska jag nu förverkliga mig själv och börja jobba på Ystad djurpark. Det är en helt underbar djurpark med djurens välbefinnande i fokus så i höstas gick jag till deras zoolog och berättade att jag ville börja jobba där, och efter en hel del konvversationer fram och tillbaka så blev jag erbjuden jobb och det kunde jag ju inte tacka nej till.

För Pers del så innebär det att han får lämna barnen med cykel varje dag och sen ta bussen till jobbet eftersom jag behöver bilen och för barnens del så innebär det långa dagar på förskolan. Nu hoppas vi bara att de fixar det. Jag har älskat att kunna hämta dem klockan 15 varje dag och hinna umgås med dem innan de blir för trötta och gnälliga, men vi får kanske istället se till att ha fler tomma helger så att vi hinner ha lite kvalitetstid med dem då ifall de är trötta på vardagskvällarna. Meia kommer att börja på hunddagis och jag tror hon kommer att älska det! Hon har redan bott där två helger och det verkar som om hennes kärlek till dagisägaren är besvarad! Nu väntar vi bara på att våren ska komma igång på allvar så vi får njuta av lite längre dagar och trädgårdspyssel.

Traditionsenlig revyhelg

Skrivet av Maria, tisdagen den 14 februari, 2012, kl. 10:47

I helgen var det fjärde året i rad som hela familjen träffades i Göteborg för att gå på Wendelsbergskolans revy. Till saken hör att min syster jobbar som danslärare på skolan och ansvarar för all koreografi och det vill man ju inte missa. Per fick dock bli kvar hemma då han hade hög feber och hostade konstant. Meia lämnade vi till Olle som kommer bli Meias nya hundvakt när jag byter jobb.

Fredag eftermiddag tog jag och barnen bilen och körde upp mot Göteborg. Som vanligt förundras jag över att vi har två barn som klarar av att åka så långt och att ingen av dem är åksjuk. Lite film och fika bara så håller de sig nöjda och glada. Väl framme så blev det mys och bus för hela slanten med Erica & Micke, Marcus & Jenny och mormor & morfar och barnen somnade inte förrän ganska sent.

På lördagen ville några in till stan och shoppa men jag, barnen och mormor & morfar gick istället till Torpadammen med en rejäl fikakorg och skridskorna i högsta hugg. Två timmar senare var vi alla redo för lite lunch och sen var det helt plötsligt dags att åka till Revyn. I år var nog den bästa uppsättningen hittills! Tror barnen höll med för de satt stilla  och tysta (nåja nästan iaf) hela föreställningen (2,5 timme lång!). Efter revyn så slängde vi oss in i bilarna för att hinna hem till melodifestivalen och pizza. Elin hade disco till låtarna och hon somnade inte förrän kl. 22 och Hannes höll låda med gänget och somnade inte förrän kl. 24.

På söndagen var det dags för den ”riktiga” skridskodagen. Vi går alltid till Ruddalens skridskobana och leker lite och avslutar med semlor, så även i år.

Efter lite sopplunch hemma hos Erica & Micke så var det dags att åka hem till Per igen. Vägen hem gick lika bra som vägen dit och när vi kom hem så däckade vi allihop i soffan framför Bolibompa, men vilken rolig helg vi haft!

ps. Meia hade också haft en rolig helg och fått många nya kompisar. Nu längtar vi båda till mars när hon äntligen ska få vara hos Olle varje dag.

Kort uppdatering

Skrivet av Maria, tisdagen den 15 november, 2011, kl. 22:22

Hej igen

Nu gick det sådär lång tid igen mellan inläggen. De sista veckorna har varit fulla av Renovering av danssalen (Per & Maria, mest Per om jag ska vara ärlig), Forskningsansökan (Per), Doktorandkurs (Maria), Trotsperiod (Hannes & Elin) och Förkylningar (Per, Maria & Hannes). Nu har vi tagit oss igenom detta och förhoppningsvis ska vi vara utvilade lagom till jul :)

Det som är helt underbart är att min dansskola nu är redo att kickas igång! Nästa vecka ska jag måla danssalen och beställa speglar och i februari drar kurserna igång. Det känns lite pirrigt men framför allt kul att få testa på detta som vi funderat på så länge, och nu när vi har den perfekta lokalen så är det ju bara att köra. Förutom att renovera danssalen så har Per även hunnit fixa en hemsida till dansskolan ”Basement Beat” . Loggan är gjord av det nystartade företaget Moji och jag är supernöjd med den.

De sista två veckorna har vi hört julsånger varenda dag från Hannes. Jag hoppas bara att han sjunger lika fint på luciauppträdandet som han gör hemma. Förra året kom han springande till mig efter uppträdandet och viskade jätteglad att ”hörde du att jag sjöng så tyst jag kunde!” :) Idag har vi inhandlat saker till luciafirandet. Hannes ska vara lucia och Elin ska vara pepparkaksgumma.

Nu har de äntligen somnat och jag väljer mellan att sy gardiner till danssalen, tömma tvättmaskinen eller göra en koreografi till målargänget som kommer och hjälper mig nästa vecka…. tror det får bli det sistnämnda!