Semestern är slut & nu väntar nya utmaningar!

Skrivet av Maria, torsdagen den 15 mars, 2012, kl. 22:42

Imorgon avslutar jag tre veckors semester som jag passat på att ta ut innan jag slutar på universitetet. Under dessa veckor skulle jag hinna ta igen mig och ladda batterierna, träna Meia, komma ifatt med dansskolan och allt vad det innebär med lektioner, bokföring m.m.

Jag började semestern med att ta med mig barn och hund en vecka till Värmland! Åh så underbart att kunna ta sovmorgon, sova lunch, ta långa skogspeomenader, shoppa själv! Jag tror att både jag och barnen behövde detta break från vardagen. Tyvärr kunde inte Per följa med, någon måste ju passa katten och försörja familjen!


Sista dagarna i värmland började sjukdomarna och sen dess har de avlöst varandra i två veckor. Det har varit magsjuka följt av influensa och idag när jag för första gången under hela semestern skulle lämna båda barnen på förskolan så möttes jag av en stor lapp som varnade för maginfluensa. Med risk för att förstöra hela vår helg så lämnade jag ändå in dem och nu hoppas jag på att vi mot alla odds klarar oss! Imorgon ska jag få åka på spa tillsammans med en kompis för att ladda batterierna innan helgen.

Nästa vecka väntar nya utmaningar för hela familjen. Pga någon sorts försdröjd 30-årskris så ska jag nu förverkliga mig själv och börja jobba på Ystad djurpark. Det är en helt underbar djurpark med djurens välbefinnande i fokus så i höstas gick jag till deras zoolog och berättade att jag ville börja jobba där, och efter en hel del konvversationer fram och tillbaka så blev jag erbjuden jobb och det kunde jag ju inte tacka nej till.

För Pers del så innebär det att han får lämna barnen med cykel varje dag och sen ta bussen till jobbet eftersom jag behöver bilen och för barnens del så innebär det långa dagar på förskolan. Nu hoppas vi bara att de fixar det. Jag har älskat att kunna hämta dem klockan 15 varje dag och hinna umgås med dem innan de blir för trötta och gnälliga, men vi får kanske istället se till att ha fler tomma helger så att vi hinner ha lite kvalitetstid med dem då ifall de är trötta på vardagskvällarna. Meia kommer att börja på hunddagis och jag tror hon kommer att älska det! Hon har redan bott där två helger och det verkar som om hennes kärlek till dagisägaren är besvarad! Nu väntar vi bara på att våren ska komma igång på allvar så vi får njuta av lite längre dagar och trädgårdspyssel.

Traditionsenlig revyhelg

Skrivet av Maria, tisdagen den 14 februari, 2012, kl. 10:47

I helgen var det fjärde året i rad som hela familjen träffades i Göteborg för att gå på Wendelsbergskolans revy. Till saken hör att min syster jobbar som danslärare på skolan och ansvarar för all koreografi och det vill man ju inte missa. Per fick dock bli kvar hemma då han hade hög feber och hostade konstant. Meia lämnade vi till Olle som kommer bli Meias nya hundvakt när jag byter jobb.

Fredag eftermiddag tog jag och barnen bilen och körde upp mot Göteborg. Som vanligt förundras jag över att vi har två barn som klarar av att åka så långt och att ingen av dem är åksjuk. Lite film och fika bara så håller de sig nöjda och glada. Väl framme så blev det mys och bus för hela slanten med Erica & Micke, Marcus & Jenny och mormor & morfar och barnen somnade inte förrän ganska sent.

På lördagen ville några in till stan och shoppa men jag, barnen och mormor & morfar gick istället till Torpadammen med en rejäl fikakorg och skridskorna i högsta hugg. Två timmar senare var vi alla redo för lite lunch och sen var det helt plötsligt dags att åka till Revyn. I år var nog den bästa uppsättningen hittills! Tror barnen höll med för de satt stilla  och tysta (nåja nästan iaf) hela föreställningen (2,5 timme lång!). Efter revyn så slängde vi oss in i bilarna för att hinna hem till melodifestivalen och pizza. Elin hade disco till låtarna och hon somnade inte förrän kl. 22 och Hannes höll låda med gänget och somnade inte förrän kl. 24.

På söndagen var det dags för den ”riktiga” skridskodagen. Vi går alltid till Ruddalens skridskobana och leker lite och avslutar med semlor, så även i år.

Efter lite sopplunch hemma hos Erica & Micke så var det dags att åka hem till Per igen. Vägen hem gick lika bra som vägen dit och när vi kom hem så däckade vi allihop i soffan framför Bolibompa, men vilken rolig helg vi haft!

ps. Meia hade också haft en rolig helg och fått många nya kompisar. Nu längtar vi båda till mars när hon äntligen ska få vara hos Olle varje dag.

Sjuk hund, stora barn och flitig man!

Skrivet av Maria, måndagen den 5 september, 2011, kl. 22:26

Sjuk hund
Det tråkiga först. Meia har varit seg ända sen i våras och jag har totalt tappat lusten att träna med henne eftersom hon inte kan några kommandon längre, hon plockar inte upp dummies och hon är allmänt trött. För en månad sen visade det sig vara en ny Anaplasma-infektion (tidiagre kallad Erlichia). Efter en dunderdos antibiotika i 3 veckor så är hon fortfarande inte bra. Vi var en ny sväng till veterinären förra veckan och det visade sig att sköldkörteln inte är helt ok. Värdena var inte tillräckligt dåliga för att sätta in medicin utan nu får vi avvakta en månad och sen ta ett nytt prov. Under tiden väntar jag på att hon ska bli skendräktig så det är fortfarande träningsfritt här hemma ett tag framöver…. *suck*.
Konstant sömnig hund

Konstant sömnig hund

Tur att man har en kompis som kan mysa lite

Tur att man har en kompis som kan mysa lite

Stora barn
Nu har båda barnen blivit sådär stora igen så man nästan önskar att tiden ska stå still ett tag så man hinner komma ikapp! Som tur är så stannar inte tiden på riktigt för att skulle man hinna ikapp så skulle man antagligen även hinna börja tänka och bli sentimental.

I helgen var vi med om ett stort steg hos Hannes. Han sov över hos en kompis för första gången. Gissa om han var stolt dagen efter! Allt hade gått bra och nu tjatar han hela tiden om att han vill sova över igen.
Elin har också blivit större och alltmer svårflörtad. Hon blir lätt uttråkad hemma och idag var det äntligen dags att börja förskolan! Allt gick bra och hon hade fullt sjå med att äta mellis och visa Per alla nya leksaker. Ett extra plus med att ha sina barn på förskola är att båda somnar i tid och ikväll var det lugnt i det Eng-Johnssonska huset redan vid halv åtta.Stor & cool tjej med ett bordsskick att jobba på

Stor & cool tjej med ett bordsskick att jobba på

På väg till förskolan! Inte helt nöjd...

På väg till förskolan! Inte helt nöjd…

Mycket nöjdare efteråt!

Mycket nöjdare efteråt!

Flitig man
Per är (nästan) alltid flitig och nu har han byggt, med lite hjälp från Hannes, ett trästaket in mot grannen. Detta staket har vi diskuterat fram och tillbaka sen i våras och för ovanlighetens skull så har vi inte alls varit överens om hur detta ska byggas. För att bevisa för Per hur fel han hade så lät jag honom bygga en liten del av staketet som han ville, så att jag sen skulle kunna säga ”vad var det jag sa”. Istället blev det jag som fick krypa till korset och erkänna att han tänkt helt rätt. Men det gör jag så gärna om jag får ett såhär fint staket!Hundsäkrat staket

Hundsäkrat staket

Solhörna

Solhörna

Semestertider

Skrivet av Maria, tisdagen den 5 juli, 2011, kl. 23:24

Nu äntligen har jag börjat min semester! Stackars Per har en vecka kvar men snart får han njuta av vårt sällskap, varje dag, hela dagarna :) Semestern höll dock på att börja väldigt tråkigt när Elias lyckades rymma igår. Efter ett dygn på vift kom han idag hem, alldeles slut. Jag hoppades att han skulle fått nog av verkligheten för ett tag men ikväll har han börjat jama igen och vill ut, men nu får han ta det lite lugnt ett tag och nöja sig med långlina i trädgården på dagarna.Utslagen kille efter äventyret

Utslagen kille efter äventyret

Hannes har redan haft semester i två veckor och hunnit med årets simskola. Det var den bästa investering vi gjort på länge. Innan simskolan skrek han hysteriskt om han råkade få vatten i ansiktet och nu hoppar han självmant i vattnet från kanten, ”kokar kaffe” och är mer i vattnet än på land när vi är iväg och badar.Hannes samlar skatter

Hannes samlar skatter

Strax efter midsommar fattade Elin hela grejen med att gå istället för att krypa och nu är det omöjligt att hinna med i hennes svängar. Redan innan så var hon en riktig klätterapa men nu är det ännu värre. Jag hittar henne på ställen där jag inte ens visste att man kan ta sig upp!Elin ska vara där Hannes är, och göra allt han gör

Elin ska vara där Hannes är, och göra allt han gör

Meia och Elias är nu bästa vänner och på kvällarna kryper Elias intill Meia så att hon kan slicka rent honom innan han somnar. Meia tycker att mysbiten är helt ok men hon uppskattar inte riktigt lika mycket när han leker med hennes svans, snor hennes mat eller biter henne i klorna… Eftersom hon är alldeles för snäll så säger hon inte ifrån och eftersom Elias är så naiv så har han nog fortfarande inte fattat att hon inte gillar hans framfart.

Nu ska vi ha några riktiga goa veckor med mer bad och mys med familjen än internetuppkoppling och mailkoll! GLAD SOMMAR!

 

Elias har flyttat hem!

Skrivet av Maria, torsdagen den 9 juni, 2011, kl. 16:20

Nu har lille katten Elias äntligen flyttat hem till oss. Tyvärr blev det en lite tråkig start när han blev sjuk efter bara två dagar hos oss. Nu mår han dock bra igen och han är en riktig buse!Tillökningen i familjen Eng-Johnsson

Tillökningen i familjen Eng-Johnsson

Det roliga med Lille Elias är att han verkligen anpassar sitt beteende efter vem det är som hanterar honom. När Elin leker med honom så leker han väldigt försiktigt, utan att ta ut klorna. Hannes, som älskar att leka högljudda lekar och som gärna vill bära runt på Elias har fått sig en reva än så länge, men det var inte meningen utan Elias skulle slänga sig efter ett presentpapper. Vid det tillfället stod jag en bit bort och hörde Hannes säga: ”Aj, det där gjorde ont. Säg förlåt”. Jag hörde aldrig något svar så jag antar att Elias har lika svårt för att säga förlåt som Hannes har :)
I bustagen med Elin

I bustagen med Elin

På nätterna har Elias fått för sig att han ska sova i vår säng, och då helst på min kudde mellan mig och Per. Hittills har han fått som han vill men jag börjar bli trött av att ha en katt som är leksugen kl 05.00 varje morgon och som väcker mig genom att sätta tänderna i skallen.Vill alltid vara i centrum

Vill alltid vara i centrum

Meia och han har haft en pågående maktkamp men nu verkar det som om Elias har satt ner tassen och visat vem som bestämmer. Det är i alla fall väldigt lugnt och vi ser dem ofta i närheten av varandra.
Han är inte helt förtjust i Meia

Han är inte helt förtjust i Meia

Ignorera funkar inte heller

Ignorera funkar inte heller