Jul, nyår och vårens projekt

Skrivet av Maria, onsdagen den 19 januari, 2011, kl. 23:52

Länge sen sist…

Adventstid övergick i jul och helt plötsligt var det dags att åka på vår turné till Blekinge, Värmland och Dalarna.

Först ut i år var Blekinge och farmor och farfar. Där hann vi smaka på julmaten och inviga evighetsprojektet ”Bastun” Den har grabbarna Johnsson byggt på i snart två år tror jag och nu var den äntligen klar att invigas. Det fattas lite småsaker i bastun ännu, men den är fullt användbar. Efter att alla barn somnat så samlades vi i bastun med lite mousserande och sen var det dags för mandomsprovet – vilka vågade doppa sig i havet och vilka skulle fega och ”bara” rulla sig i snön. Tror det slutade med att två doppade sig i havet medan vi andra valde den lite smidigare varianten att bara öppna bastudörren och rulla sig i snön. Inga bilder från denna kväll men trevligt var det!

Efter julklappsutdelning på ”lillejul” så var det dags att fara vidare till Värmland. Vi kom fram vid fyratiden på julaftons morgon och lämpade över barn och hund till mormor och morfar för att kunna sova några timmar innan julaktiviteterna skulle börja. Förmiddagen spenderas alltid hos gammelmormor Ruth och så även i år. När vi kom hem var det dags att hoppa i badtunnan och de flesta valde att sitta kvar även fast Kalle Anka började. Efter att jultomten kommit och delat ut lite julklappar (eller ganska så många för att vara helt ärlig) så var det dags för julmiddag och sen var alla ganska så trötta så det blev en tidig kväll.

Badtunneträff innan Kalle Anka

Badtunneträff innan Kalle Anka

Hannes väntar på tomten

Hannes väntar på tomten

Julmys: Erica, Micke, Marcus, Jenny

Julmys: Erica, Micke, Marcus, Jenny

På juldagen var det då dags för tredje stoppet på vår turné, nämligen Idre där vi hyrt en stuga precis vid backen. Hannes, Per och Micke körde stenhårt på slalom medan de andra valde att variera sig lite och även åka längdskidor. Det var en mysig vecka med hyfsat väder och mysiga kvällar med Wii som Erica fått i julklapp :) Vi avslutade veckan med att fira nyårsafton tillsammans!
Stugan i Idre

Stugan i Idre

Riktig familjesemester!

Riktig familjesemester!

Hannes fick hålla morfar sällskap i badet

Hannes fick hålla morfar sällskap i badet

Även Elin fick underhålla mormor och morfar lite

Även Elin fick underhålla mormor och morfar lite

Delar av skidgänget

Delar av skidgänget

Kvällsunderhållning: Wii sports

Kvällsunderhållning: Wii sports

Morfar slår Marcus i bordtennis

Morfar slår Marcus i bordtennis

Kvällstrött hund

Kvällstrött hund

Elin får nyårsbad

Elin får nyårsbad

Let the party begin!

Let the party begin!

Vårens projekt

Denna vår kommer jag och Per jobba 50 % var och än så länge så funkar det väldigt bra, även fast vi båda har svårt att låta bli att kolla jobbmailen innan vi går och lägger oss. Hemma ska vi försöka gör ett nytt renoveringsryck inomhus innan sommaren och alla utomhusprojekt. Först på tur står lekrummet i källaren som ska göras om till danssal och där jag sen (om allt går som planerat) ska börja undervisa lite på kvällarna

Hannes ska fortsätta gå på barngymnastik. Han fick välja på det och simskola men han konstaterade snabbt och jag och Per kunde lära honom simma istället och så kunde han gå kvar på gymnastiken. Så får det bli!

Elin har vi inga planerade projekt för, mer än att det vore trevligt om hon så småningom kunde lära sig säga mamma och pappa.

Meia är nu inne i en period där hon inte är så intresserad av dummies (som om det vore något ovanligt) så nu blir det spårning ett tag framöver och bara lite underhållsträning på jaktsidan.

Bastubygge

Skrivet av Maria, söndagen den 16 maj, 2010, kl. 20:34

Denna helg har vi spenderat i Hörvik för att fortsätta på bastubygget…eller rättare sagt, låtit Per och hans bröder samt Jeppe bygga bastu. Vi tjejer (jag, Anna & Maivor) har varit förpassade till matlagning och barnpassning. Grabbarna har varit riktigt duktiga och jobbat från kl 08.00 på morgonen till ca 19.00 på kvällen. Nu får vi se när nästa gång blir eftersom vi har lite egna projekt också (som till exempel att skaffa barn m.m.) men enligt grabbarna så ska den vara färdig innan hösten. Vi får väl se….
Nu börjar det likna en bastu

Nu börjar det likna en bastu

Jeppe sliter med panelen

Jeppe sliter med panelen

Relaxrummet först och sen in till höger kommer själva bastun vara

Relaxrummet först och sen in till höger kommer själva bastun vara

I torsdags var det avslutning på jaktkursen som jag går med Meia och dagen till ära hade de förberett ett inofficiellt jaktprov! Jättekul att få testa på. Tyvärr var Meia på sitt värsta humör och jag var helt slut efter att ha jobbat hela veckan så vår gemensamma insats blev värre än värst. En höggravid trött förare som inte är tillräckligt tydlig mot sin testande hund som hellre vill bada än ta vilt, som efter lite tjafsande istället knallar och sen vägrar komma in med viltet utan istället släpper det och börjar äta gräs. Kan det bli värre? Jajamänn. Hunden kan också vägra komma på inkallning! Efter det så insåg jag att så länge jag är gravid så ska jag inte testa nya saker med henne för jag orkar inte ta fighterna som garanterat uppstår när hon tycker att saker börjar bli lite jobbiga (som till exempel att apportera vilt i närheten av vatten).
Bedrövad hund som fått bada efter att, ännu en gång, varit olydig (denna gång rullat sig i ngt äckligt)

Bedrövad hund som fått bada efter att, ännu en gång, varit olydig (denna gång rullat sig i ngt äckligt)

Stort grattis dock till dagens bästa ekipage som blev våra kära träningskompanjoner Lena m Grappa! Grappa var outstanding och apporterade vilt i vatten, lämnade nästan alla markeringar i handen och sökte djupare än nånsin förr så de förtjänade verkligen sitt pris, som förutom äran var en ljushållare i Diabas.

Ikväll är det TV:n och en skål med glass och jordgubbar som väntar, bara den lille mannen behagar somna. Per har idag åkt iväg en tur till Stockholm på ledarskapskurs men är tillbaka på tisdag kväll igen. Veckan som kommer är min sista jobbvecka och sen kan bebisen få komma när den vill, men tills dess hoppas jag den stannar inne så vi hinner med allt annat.

Vår i luften

Skrivet av Maria, måndagen den 15 mars, 2010, kl. 11:03

Nu börjar det bli vår! Denna helgen skulle vi egentligen sätta upp lister i Hannes rum, måla dörrar och fönster m.m. men när vi vaknar på lördag morgon är det underbart väder och då kan man ju bara inte vara inne.

Passande nog så skulle jag träna Meia m Lena & Grappa och Karin & Diesel på lördag fm. Vi träffas en gång i veckan och tränar och har trevligt ihop. I lördags var det fokus på stadga, fotgående och markeringar m dolda nedslag. Det var jättekul att se hur hundarna tar arbetet på allvar och att de orkar fokusera genom övning efter övning, fastän det är andra hundar i närheten.
Lena & Grappa är fullt fokuserade på uppgiften

Lena & Grappa är fullt fokuserade på uppgiften

Diesel på väg in till Karin

Diesel på väg in till Karin

Meia har koll på markering

Meia har koll på markering

Eftersom vädret var för fint för att missa så blev helgprojektet denna vecka att kapa ner vår alldeles för risiga häck och att storstäda garaget. Ni kan ju gissa vem som fick göra vad. Älskar att ha en ordningssam man som blir glad över att få organisera om i garaget :) Hannes & Meia hjälpte till så gott det gick med att flytta saker, smita ut och sprida pinnar i trädgården. Hannes hann också med en liten cykeltur runt kvarteret men sen ville de båda in och ligga framför TV:n och se på skidåkning istället. Jag klagade inte jättemycket över detta och följde med in medan Per städade färdigt garaget. När han var klar så byttes vi av så att jag kunde hinna en liten bit till med häcken. Efter Hannes somnat så hann Per installera de sista lamporna i ett av barnrummen. Efter en snabb dusch så avslutade vi helgen med en köttbit framför TV:n
Vår ovårdade häck

Vår ovårdade häck

Halva nere

Halva nere

Helt plötsligt ser vi grannarna.... och de oss

Helt plötsligt ser vi grannarna…. och de oss

Förra helgen var jag ute och plockade lite björkris och nu har de slagit ut. Älskar dessa vårtecken. Jag anser att påsk är ungefär som jul och då är det ju väntan inför högtiden som är det mysiga så vi har redan pyntat med lite påskfjädrar.
I väntan på påsk

I väntan på påsk

Vår!

Vår!

Vilket flyt!

Skrivet av Maria, söndagen den 17 maj, 2009, kl. 22:36

Just nu är jag och Meia inne i ett riktigt bra flyt och de senaste veckorna har mestadels handlat om viltspår.
Tack Sara för bilden

Tack Sara för bilden

Förra helgen drog vi med Ingela och hennes Tessie till Norge eftersom jag har som mål i år att få Meia uppgraderad till Nordisk viltspårchampion. Första steget dit var att åka till Norge och få ett 1:a pris och det norska championatet. Sagt och gjort, vi packade in oss och hundarna i bilen på fredag morgon och körde iväg. Väl framme på campingen så fick vi en jättefin stuga (jämfört med den vi hade bokat) så helt plötsligt hade vi både TV och dusch!

På lördagen hade vi anmält oss till ett spår i Rakkestad men jag blev bortlottad och Ingela fick ett reservspår. Väl framme vid provplatsen så visar det sig att de lagt färre spår än utlovat så Ingela fick inte heller starta. Istället körde vi in till Halden, tog ett varv i köpcentrat och åkte sen ut i skogen för en rejäl runda med hundarna. Den rundan tog inte bara musten ur hundarna utan jag och Ingela var också rejält trötta nä vi kom tillbaka till stugan igen. Lite trimning av hundarna och sen lite slöande framför TV:n och så var den dagen slut.

På söndagen var det dags för prov nr 2, denna gång i Aremark. Här fick vi starta båda två och dessutom fick vi samma domare, en go gammal norrman som hade dömt prov i nästan 30 år. Ingela fick börja och Tessie gick iväg fint och fokuserat. När de kom tillbaka hade hon spårat till sig ett 2:a pris. Duktig hund men vi hade ju kommit dit för att få en varsin 1:a så lite besvikna var vi, framför allt eftersom domaren sa att det var ”hårfint” och att han i princip lika kunnat ge henne ett 1:a pris. Frustrerande! Bättre gick det för Meia. Jag har aldrig sett henne jobba så klockrent innan. Spåret gick på 16 min och slutade med ett 1:a pris med HP så numera heter hon SVCH NVCH Spader Damens Meia de Leite. Efter lång väntan så blev det till slut prisutdelning och då visade det sig att Meia dessutom blev provets bästa hund!

Stort tack till Ingela som hänger på mina tokidéer och extra tack till Johan (och Ingela) som några veckor innan la ett klurigt träningsspår till mig och desutom bar Hannes under spåret!

I veckan har jag, för att få lite variation,tränat lite apportering med Meia och i fredags apporterade hon en kaja, två gånger! Detta har inte hänt på minst ett år så jag är supernöjd!

I helgen har det varit hundtävling för hela slanten. Lördag morgon åkte jag och Meia till ett blåsigt Trollenäs och FRKs inofficiella utställning. Meia skulle ställas ut men eftersom utställning inte är mitt stora intresse och jag dessutom inte alls förstår hur en hund ska stå för att visa sig från sin bästa sida, så fick Sara ställa Meia istället. Tack Sara! Tyvärr gick det som vanligt och vi kom sist :)

Idag gick det desto bättre. Dagens aktivitet var DM i viltspår. Det var sex hundar som blivit inbjudna att tävla om vem som ska få representera SSRKs södra avdelning i viltspårs-SM. Per och Hannes följde med som stöd och korvgrillare och det gjorde susen för vi vann! Ska bli jättekul att få tävla i SM även i år! Detta år är det Dalarna som håller i SM och det är upplagt på två dagar med eftersöksliknande situationer. Ser fram emot att få träffa en massa duktiga hundar som verkligen får visa vad de går för.

Just nu är hela familjen helt slut och vi skulle behöva några dagar ledigt innan veckan drar igång igen, men som tur är så är det kort vecka och sen drar vi till Värmland och vilar upp oss.

Helg utan pappa Per

Skrivet av Maria, söndagen den 22 mars, 2009, kl. 22:21

Denna helg är Per i Hamburg och förbereder ett experiment så jag Hannes och Meia är alldeles själva hemma. Men för att inte längta ihjäl oss efter honom så har vi hållit igång hela helgen.

I fredags var vi ute i Skrylle på en långpromenad med en kompis. Efter rundan i det fina vädret så åkte vi hem till oss och åt tacos.Tacos..... med tillbehör

Tacos….. med tillbehör

Kan man göra annat än le åt detta?

Kan man göra annat än le åt detta?

Lördag förmiddag spenderades hemma hos Sara m familj där det var tänkt att jag och Sara skulle träna hundarna medan Hannes och Elsa skulle leka. Så blev det inte riktigt. Hannes uppskattade inte riktigt vädret (skånsk snålblåst) så efter en halvtimme och tre halvdana markeringar så gav vi upp och gick istället in och åt lunch. Efter det så sov Hannes gott, ja Meia och jag med faktiskt….

Söndagen började med barngudstjänst och våfflor i kyrkan där min svägerska Anneli jobbar.  Detta gillade Hannes. En massa sång och musik som han kunda digga till. Det är nog första gången jag hör någon skrika JAA, MEER efter en psalm :)

Nu på eftermiddagen har jag gått ett spår för att testa hur Meia ligger till inför DM. Måste säga att jag är ganska nöjd med tösen. Hon svävar ut lite ibland men kommer snabbt på vad hennes uppgift är och fortsätter i spåret.

Nu sover båda två och jag ska passa på att titta lite på TV innan jag också däckar. Trots alla utflykter vi gjort under helgen så har vi ändå saknat pappa Per ganska mycket och det ska bli väldigt skönt att på tisdag morgon vara en liten familj igen.

Man kan fördriva tiden på många sätt, hoppa i sängen är ett av dem

Man kan fördriva tiden på många sätt, hoppa i sängen är ett av dem

Hannes är för snabb för kameran

Hannes är för snabb för kameran

Godnatt