Vilket flyt!

Skrivet av Maria, söndagen den 17 maj, 2009, kl. 22:36

Just nu är jag och Meia inne i ett riktigt bra flyt och de senaste veckorna har mestadels handlat om viltspår.
Tack Sara för bilden

Tack Sara för bilden

Förra helgen drog vi med Ingela och hennes Tessie till Norge eftersom jag har som mål i år att få Meia uppgraderad till Nordisk viltspårchampion. Första steget dit var att åka till Norge och få ett 1:a pris och det norska championatet. Sagt och gjort, vi packade in oss och hundarna i bilen på fredag morgon och körde iväg. Väl framme på campingen så fick vi en jättefin stuga (jämfört med den vi hade bokat) så helt plötsligt hade vi både TV och dusch!

På lördagen hade vi anmält oss till ett spår i Rakkestad men jag blev bortlottad och Ingela fick ett reservspår. Väl framme vid provplatsen så visar det sig att de lagt färre spår än utlovat så Ingela fick inte heller starta. Istället körde vi in till Halden, tog ett varv i köpcentrat och åkte sen ut i skogen för en rejäl runda med hundarna. Den rundan tog inte bara musten ur hundarna utan jag och Ingela var också rejält trötta nä vi kom tillbaka till stugan igen. Lite trimning av hundarna och sen lite slöande framför TV:n och så var den dagen slut.

På söndagen var det dags för prov nr 2, denna gång i Aremark. Här fick vi starta båda två och dessutom fick vi samma domare, en go gammal norrman som hade dömt prov i nästan 30 år. Ingela fick börja och Tessie gick iväg fint och fokuserat. När de kom tillbaka hade hon spårat till sig ett 2:a pris. Duktig hund men vi hade ju kommit dit för att få en varsin 1:a så lite besvikna var vi, framför allt eftersom domaren sa att det var ”hårfint” och att han i princip lika kunnat ge henne ett 1:a pris. Frustrerande! Bättre gick det för Meia. Jag har aldrig sett henne jobba så klockrent innan. Spåret gick på 16 min och slutade med ett 1:a pris med HP så numera heter hon SVCH NVCH Spader Damens Meia de Leite. Efter lång väntan så blev det till slut prisutdelning och då visade det sig att Meia dessutom blev provets bästa hund!

Stort tack till Ingela som hänger på mina tokidéer och extra tack till Johan (och Ingela) som några veckor innan la ett klurigt träningsspår till mig och desutom bar Hannes under spåret!

I veckan har jag, för att få lite variation,tränat lite apportering med Meia och i fredags apporterade hon en kaja, två gånger! Detta har inte hänt på minst ett år så jag är supernöjd!

I helgen har det varit hundtävling för hela slanten. Lördag morgon åkte jag och Meia till ett blåsigt Trollenäs och FRKs inofficiella utställning. Meia skulle ställas ut men eftersom utställning inte är mitt stora intresse och jag dessutom inte alls förstår hur en hund ska stå för att visa sig från sin bästa sida, så fick Sara ställa Meia istället. Tack Sara! Tyvärr gick det som vanligt och vi kom sist :)

Idag gick det desto bättre. Dagens aktivitet var DM i viltspår. Det var sex hundar som blivit inbjudna att tävla om vem som ska få representera SSRKs södra avdelning i viltspårs-SM. Per och Hannes följde med som stöd och korvgrillare och det gjorde susen för vi vann! Ska bli jättekul att få tävla i SM även i år! Detta år är det Dalarna som håller i SM och det är upplagt på två dagar med eftersöksliknande situationer. Ser fram emot att få träffa en massa duktiga hundar som verkligen får visa vad de går för.

Just nu är hela familjen helt slut och vi skulle behöva några dagar ledigt innan veckan drar igång igen, men som tur är så är det kort vecka och sen drar vi till Värmland och vilar upp oss.

Flatshow 2007, Svaneholms slott

Skrivet av Maria, söndagen den 13 maj, 2007, kl. 23:00

Ja, vad ska man säga…. utställning är väl inte riktigt vår grej.
Så fort Meia kom in i ringen så blev hon ännu mindre än vad hon är i vanliga fall och svansen bara hängde. Enda gången hon viftade på svansen var när hon fick tröstpriset – en dummy!
Domare var Annica Wehinger Redlund från Eskilstuna som har kennel Ryegates. Jättetrevlig domare som gjorde allt för att hundarna skulle visa sig från sin bästa sida.

Meias kritik: Trevlig feminin tik, välskuret huvud med härlig ögonfärg och uttryck, korrekt bett, bra hals, en aning framskjuten skuldra och kort överarm, passande stomme, bra rygg, sluttande kors, tillräckligt vinklat bakställ, rör sig med tillräcklig steglängd men lite bundet från sidan, OK fram och bak.
Meia poserar (tack Ia för bilden)

Meia poserar (tack Ia för bilden)