Tävlingshelg

Skrivet av Maria, söndagen den 9 maj, 2010, kl. 20:12

Denna helg har nästan hela familjen varit ute och tävlat.

I lördags började Per med att springa Lundaloppet, 10 km. Han har, efter en sen kväll med sin far, utmanat sin lillebror Nils att springa Göteborgsvarvet. Nils, som har sprungit det förr, nappade direkt och dagen efter så var alla tre bröderna samt pappa Jeppe anmälda som ”Hallahåles bastuklubb”. Mer om detta senare (om två veckor närmare bestämt). För att iaf ha ett lopp i kroppen innan Göteborgsvarvet så övertalade Per sina arbetskompisar att ställa upp med ett lag i Lundaloppet. Sagt och gjort och i lördags var det alltså dags.

Under uppvärmningen och början av loppet så passade jag och Hannes på att köpa lite nya skor och kläder men efter en halvtimme så var vi på plats vid upploppet. Vi hade med fika och förväntade oss att se Per efter ca en timme, men efter 49 min dök han upp och vi hann precis plocka fram vår maraccas och skrika heja heja så var han förbi oss och kom i mål på 50 min, 18 sek! Gissa om vi var stolta!
Upploppet - och fortfarande spänst i benen!

Upploppet – och fortfarande spänst i benen!

Hannes testar om nya skorna är vattentäta...

Hannes testar om nya skorna är vattentäta…

... det var de inte!

… det var de inte!

Efter loppet blev det korv- och köttgrillning i vår trädgård med jobbarkompisar inkl familjer och alla var nöjda med sina prestationer… och hungriga!

I morse var det dags för mig och Meia att återigen ställa upp i viltspårs-DM. Åtta hundar kom till start och det var fem utav oss som till slut lyckades hitta klöven. Det var bra spårförhållanden eftersom det hade regnat dagen innan och sen varit i princip vindstilla under natten. Ändå hade hundarna det krångligt. Som vanligt hade det varit mycket vilt ute i spåren och Meia hade haft tre älgar med sig från start till slut. Dessa spår var hon tvungen att kolla upp emellanåt vilket tog både tid och kraft från henne men till slut kom hon fram och hittade klöven.
Vår goa tjej

Vår goa tjej

Jag hade som målsättning att hon skulle hitta klöven och få tillbaka lite självförtroende och det lyckades vi med så jag var supernöjd! Som ett extra plus i kanten blev vi 2:a och det hade jag inte riktigt räknat med för det fanns riktigt duktiga hundar med idag. Tror dock att det faktum att hon jobbade på i 60 min utan att ge upp, trots all viltstörning, fick oss att klättra ett par steg. Det är bara att tacka och ta emot och fortsätta träna. Nu är det dock sluttävlat inför förlossningen men har redan kollat upp ett par tävlingar i slutet av sommaren som kan vara intressanta….

Annars rullar det på här hemma. Det andra barnrummet är nu klart för inflyttning och nu står kontoret näst på tur. Det får nog dock vänta till mamma & pappa kommer ner nästa gång :)
Barnrum nr 2 klart

Barnrum nr 2 klart

I trädgården har vi avverkat småprojekten (trädgårdsland, syrenhäck, buskbeskärningar, rabatter, bärbuskar och att få ordning på gräsmattan). På tur står nu borrning av bergvärme och konvertering av våra elelement till vattenburna element. Detta gigantiska projekt (som det känns nu iaf) har fått oss att backa lite vad gäller trädäck, grusgång m.m.

Hannes pendlar mellan att vara världens goaste, förståndigaste lilla unge till en trotsig liten minidjävul. Oftast kommer dock den lilla minidjävulen fram när han kommer hem från förskolan och är trött alt när jag och Per är trötta, så man kan inte bli föööör arg heller även fast det känns som om man skulle kunna lämna bort ”trollungen” i de stunderna. Idag har han dock bara haft ett utbrott, och kastat en bandyklubba på mig för att jag inte orkade spela med honom. Efter en diskussion om detta så fick han sluta leka och istället gå och lägga sig direkt vilket slutade med att han somnade på två minuter… Innan dess har han varit världens goaste och lärt mig ”Manboy”-låten. Så här går den enligt Hannes:

Manboy, manboy, you can call me manboy
I don´t cash….. lidelidelej

Det finns 6 kommentarer till “Tävlingshelg”

 1. Kia säger:

  Jättegrattis till andra platsen.Coffan o jag är jätestolta!!

 2. Carina & Vittra säger:

  GRATTIS!!! Vilken bedrift! Av både dig och Meia!

 3. Inger & Göran säger:

  Hej
  Vilket löpsteg han har mannen i huset, hoppas Nils har tränat för annars får han nog se sig slagen i spurten av Per.

  Hur hinner ni med allt ni har ju fyra /fem bollar i luften samtidigt! och både bra & snyggt blir det oxså.

  Vilken underbar bild på Meia, ge henne dessutom en grattispuss för 2:a placeringen.

  Och skulle ni fundera allvarligt på att lämna bort ”trollungen” skicka han då till Värmlandsskogarna som steg ett.

  Många kramar

 4. Ingela säger:

  Ett Jätte GRATTIS till er!!!!
  Kram från oss
  Ingela och Johan

 5. Erica säger:

  Åh vilket härligt gott skratt jag fick mig när jag såg före och efter bilderna på vattentestet! Det var underbart!

  Jag ska sitta i slottskogen och heja på Per och Nils när de kommer flygande förbi. Tror de kommer fixa detta galant, jag menar, med de spänstiga stegen efter 10 km så fixar han 21 km lätt…eller? Ska i alla fall heja!

  Hur har det gått med trädgårdslandet? Har det växt något?

  Vi ses om 2 veckor!

  Puss puss på er alla och en extra till Meia för att hon är så duktig!

 6. Maivor och Jeppe säger:

  Grattis till alltihop.
  Man blir förundrad över Ert tempo och jag förstår inte hur och när Ni hinner med allt detta.
  Löparsteget är perfekt och jag tror han galant kommer att fixa halvmaran. Vi får väl se hur många i familjen som hänger på i varvet alltså…
  Heja på kommer vi självklart att göra.
  Kram till er allihop, ses i helgen, då det är dags för bastuprojekt.

Inlägget är stängt för kommentarer