Familjestatus

Skrivet av Maria, tisdagen den 21 september, 2010, kl. 22:31

Sommaren 2010 har inneburit många olika projekt, många utflykter och mycket tid med släkt och vänner, men samtidigt lugn och ro i vår alldeles egna trädgård. Här nedan kommer ett utdrag av vad som hänt i vår familj under sommaren och statusen just nu:

Elin: Hon har växt och frodats i sommarsolen skulle man kunna säga. Hon växer så det knakar och använder nu vid 4 månaders ålder redan Hannes kläder som passade honom vid 6 månader.
Elin på morgonpromenad

Elin på morgonpromenad

Hon vill lära sig allt av storebror

Hon vill lära sig allt av storebror

Hon har redan vant sig vid att bli runtslussad kortare stunder till släkt och vänner så att jag och Per kunnat renovera kontoret och fixat i trädgården under sommaren. Hon håller sig cool i alla lägen och gillar det mesta. Nu har hon till och med vant sig vid att somna och sova i sin egen säng vilket har gjort livet mycket lättare för övriga familjen.

Den 15 augusti döptes hon i hennes mormor och morfars trädgård i Ås. Det blev ett jättefint minne med många som ville dela dagen med oss och pricken över i var att min konfirmationspastor Anders Bernspång ställde upp och skötte dopgudstjänsten.

Mingel i trädgården

Mingel i trädgården

Hela familjen med pastor Anders

Hela familjen med pastor Anders

Hannes faddrar fixar köttet

Hannes faddrar fixar köttet

Elins faddrar: Farbror Karl och Moster Erica

Elins faddrar: Farbror Karl och Moster Erica

Nydöpt och nöjd

Nydöpt och nöjd

Hannes: Hannes har också växt så det knakar i sommar och den lille killen börjar nu bli stor. Han pratar konstant och många kloka saker kommer ur den lilla pussgoa munnen (en del kan ni läsa på Hannes sida). Han trivs på förskolan och har nu kommit till den åldern då han vill leka med kompisar varenda dag.

När sommarlovet var slut och han skulle tillbaka till förskolan igen så passade han på att ge bort alla sina nappar till nappträdet i Dalby. Det är ett litet träd längs en cykelväg där nästan alla barn hänger sina nappar när de är stora nog att sluta och trädet är nu överfullt av nappar, en del nästan 20 år gamla. För att fira denna stora dag så fikade vi när vi kom hem och dessutom fick Hannes lite presenter (jag vet att det är muta….men det funkade ju)! En radiostyrd traktor och en traktorplansch blev det. Första kvällen var lite jobbig men sen dess har det funkat utan problem.

Här töms hela nappförrådet

Här töms hela nappförrådet

Färdiga att ges bort till nappträdet

Färdiga att ges bort till nappträdet

Hannes nappar utom räckhåll

Hannes nappar utom räckhåll

Förra veckan började han på barngymnastik, hans första fritidsaktivitet och nu har livet som skjutsande förälder bara börjat.
Kul på barngymnastiken

Kul på barngymnastiken

Meia: Meia har hela sommaren tränat apportering 1 gång/vecka. Allt för att ladda inför FM (flatmästerskapet) som i år hölls på Lillerud utanför Karlstad. FM var upplagt som ett workingtest men med vilt på en av stationerna. Tyvärr funkade hon inte alls på tävlingen utan slutade på 14 poäng och nästan sist av över 100 hundar. Det positiva den dagen var att hon var så lugn att fotgåendet funkade näst intill klockrent, men vad hjälper det när hon vägrar hämta både dummies och kanin. Som vanligt när det går riktigt dåligt så skyller jag på att någonting är fel…. och som vanligt så hade hon anaplasma. Nu är hon färdigbehandlad och tanken är att starta henne på ett prov till nu i höst för att se om hennes vanliga jag är tillbaka eller om vi ska backa i träningen.
I väntan på bättre tider

I väntan på bättre tider

Per & Maria: Vi har under sommaren/hösten dragit igång det gigantiska arbetet med att borra efter bergvärme och konvertera hela huset från direktverkande el till vattenburet system. Detta har tagit lång tid men idag blev de äntligen färdiga! Nu väntar vi bara på att få en genomgång av själva värmepumpen så vi vet hur den funkar.
Bergsborren på plats

Bergsborren på plats

Preparerat hem (så här såg det ut i 3 veckor)

Preparerat hem (så här såg det ut i 3 veckor)

Tårta med VVS:arna efter att det sista röret satts på plats

Tårta med VVS:arna efter att det sista röret satts på plats

Vi har även hunnit med att renovera kontoret och är jättenöjda med resultatet. Nu är det källaren som står näst på tur i vår renoveringslista.

Den 13 augusti firade vi vår 5-åriga bröllopsdag och eftersom vi var i Värmland så hade vi tillgång till både chaufför och barnvakt. Som småbarnsförälder gjorde vi det som vi aldrig kan göra annars, vi åt i lugn och ro på restaurang för att sen gå på bio och frossa i godis! Marcus och Jenny hämtade oss efter bion och av en slump så visade det sig att just denna kväll så var det dans på Blomsterhults loge där vi hade vår bröllopsfest så vi åkte dit och avslutade kvällen med en foxtrot.

Det finns 3 kommentarer till “Familjestatus”

 1. Erica säger:

  Vad härligt med uppdatering! Saknar er.
  Puss

 2. Marcus & Jenny säger:

  Gött att se hur ni har det och tack för dansen på blomsterhult…
  Vilken maskin till borr Per!

 3. Ia & tjejerna säger:

  Läste om ”sandboken” tummen upp för Hannes :)

Inlägget är stängt för kommentarer