Jul, nyår och vårens projekt

Skrivet av Maria, onsdagen den 19 januari, 2011, kl. 23:52

Länge sen sist…

Adventstid övergick i jul och helt plötsligt var det dags att åka på vår turné till Blekinge, Värmland och Dalarna.

Först ut i år var Blekinge och farmor och farfar. Där hann vi smaka på julmaten och inviga evighetsprojektet ”Bastun” Den har grabbarna Johnsson byggt på i snart två år tror jag och nu var den äntligen klar att invigas. Det fattas lite småsaker i bastun ännu, men den är fullt användbar. Efter att alla barn somnat så samlades vi i bastun med lite mousserande och sen var det dags för mandomsprovet – vilka vågade doppa sig i havet och vilka skulle fega och ”bara” rulla sig i snön. Tror det slutade med att två doppade sig i havet medan vi andra valde den lite smidigare varianten att bara öppna bastudörren och rulla sig i snön. Inga bilder från denna kväll men trevligt var det!

Efter julklappsutdelning på ”lillejul” så var det dags att fara vidare till Värmland. Vi kom fram vid fyratiden på julaftons morgon och lämpade över barn och hund till mormor och morfar för att kunna sova några timmar innan julaktiviteterna skulle börja. Förmiddagen spenderas alltid hos gammelmormor Ruth och så även i år. När vi kom hem var det dags att hoppa i badtunnan och de flesta valde att sitta kvar även fast Kalle Anka började. Efter att jultomten kommit och delat ut lite julklappar (eller ganska så många för att vara helt ärlig) så var det dags för julmiddag och sen var alla ganska så trötta så det blev en tidig kväll.

Badtunneträff innan Kalle Anka

Badtunneträff innan Kalle Anka

Hannes väntar på tomten

Hannes väntar på tomten

Julmys: Erica, Micke, Marcus, Jenny

Julmys: Erica, Micke, Marcus, Jenny

På juldagen var det då dags för tredje stoppet på vår turné, nämligen Idre där vi hyrt en stuga precis vid backen. Hannes, Per och Micke körde stenhårt på slalom medan de andra valde att variera sig lite och även åka längdskidor. Det var en mysig vecka med hyfsat väder och mysiga kvällar med Wii som Erica fått i julklapp :) Vi avslutade veckan med att fira nyårsafton tillsammans!
Stugan i Idre

Stugan i Idre

Riktig familjesemester!

Riktig familjesemester!

Hannes fick hålla morfar sällskap i badet

Hannes fick hålla morfar sällskap i badet

Även Elin fick underhålla mormor och morfar lite

Även Elin fick underhålla mormor och morfar lite

Delar av skidgänget

Delar av skidgänget

Kvällsunderhållning: Wii sports

Kvällsunderhållning: Wii sports

Morfar slår Marcus i bordtennis

Morfar slår Marcus i bordtennis

Kvällstrött hund

Kvällstrött hund

Elin får nyårsbad

Elin får nyårsbad

Let the party begin!

Let the party begin!

Vårens projekt

Denna vår kommer jag och Per jobba 50 % var och än så länge så funkar det väldigt bra, även fast vi båda har svårt att låta bli att kolla jobbmailen innan vi går och lägger oss. Hemma ska vi försöka gör ett nytt renoveringsryck inomhus innan sommaren och alla utomhusprojekt. Först på tur står lekrummet i källaren som ska göras om till danssal och där jag sen (om allt går som planerat) ska börja undervisa lite på kvällarna

Hannes ska fortsätta gå på barngymnastik. Han fick välja på det och simskola men han konstaterade snabbt och jag och Per kunde lära honom simma istället och så kunde han gå kvar på gymnastiken. Så får det bli!

Elin har vi inga planerade projekt för, mer än att det vore trevligt om hon så småningom kunde lära sig säga mamma och pappa.

Meia är nu inne i en period där hon inte är så intresserad av dummies (som om det vore något ovanligt) så nu blir det spårning ett tag framöver och bara lite underhållsträning på jaktsidan.

Det finns 4 kommentarer till “Jul, nyår och vårens projekt”

 1. Marcus säger:

  Rättelse: Marcus slår morfar i bordtennis och tack för en ”gör go” jul och nyår!

 2. Erica & Micke säger:

  Vilka härliga tider det var! Nu ser vi fram emot helgen i februari då vi samlas hela gänget igen och pratar gamla minnen :)

  Pôss från oss

 3. Helene säger:

  Å va mysigt ni har det med goa familjen!!! Kul med uppdatering på bloggen, me like a lot! =) KRAM!

 4. Jenny säger:

  Tjusigt, den här uppdateringen har jag väntat på=) Kul att få lite go flashback från vår härliga resa!
  Vi ses snart igen, jag har tjuvtränat lite på skridskorna så då ska ni få se, hm…Kram

Inlägget är stängt för kommentarer