Årets första tävling

Skrivet av Maria, söndagen den 10 april, 2011, kl. 16:42

Igår var det dags för årets första tävlig i viltspår. Meia har varit lite småseg på sistone och jag har varit orolig för att hon är sjuk men efter gårdagens tävling är det nog bara att inse att hundstackaren är uttråkad.

Det var ordinarie prov i Ljungbyhed men pga många anmälningar så fick jag och två andra ekipage träffa domare Hans Follin i Genarp istället. Det passade mig alldeles utmärkt då jag slapp åka så långt och dessutom skulle få träffa ny domare och gå på nya marker. Väl på plats var det lottdragning och jag hade turen att få gå som nr 2. Tycker om att ha lite tid att ladda innan det är dags. Fint väder och trevliga människor att prata med gjorde att förmiddagen flög iväg och innan jag visste ordet av var det vår tur. Spåret gick mycket bättre än jag hade förväntat mig och hon skötte sig ”som vanligt” i spåret dvs hon spårade noggrant hela vägen. När vi väl var framme vid klöven var jag och domaren helt överens när hon blev tilldelad en 1:a.
Meia vilar ut efter spåret med ett tuggben i solen

Meia vilar ut efter spåret med ett tuggben i solen

När alla hade gått spåren visade det sig att 1:a placeringen bland alla 13 startande stod mellan mig & Meia och Mattias & hans flatcoated retriever Duckfinder´s Amaretto. Efter en lång stunds överläggning gick vinsten till mig & Meia då Meia uppvisade större rutin, men de var helt klart värdiga motståndare!Rivalerna samlade

Rivalerna samlade

Meia har hittat en ny domare att tycka om - Hans Follin

Meia har hittat en ny domare att tycka om – Hans Follin

Det finns 4 kommentarer till “Årets första tävling”

 1. Lena, Torbjörn, Grappa & Zoé säger:

  SUPERSTORT GRATTIS ÄNNU EN GÅNG!

  Vilket DM det kommer att bli! Vi andra lär få tävla om 2:a-platsen!

  Bamsekramar
  Lena, Torbjörn, Grappa och Zoé

 2. Erica & Micke säger:

  Grymma ni är! You go girl! :)

 3. Inger & Göran säger:

  Grattis!
  Vad duktiga ni är ni två är tillsammans /Team Meia-Maria
  Hoppas du får samma domare fler gånger,
  ser ut som Meia gillar mannen! /Kram

 4. Ia & tjejerna säger:

  Ett jätte stort grattis till er båda:)

Inlägget är stängt för kommentarer