DM 2011

Skrivet av Maria, söndagen den 15 maj, 2011, kl. 22:40

Så var det dags för DM (Distriktsmästerskap för spaniel & retrieverraser i Södra Sverige) igen. Eftersom jag kom 2:a förra året så var jag lite revanschsugen. Meia och jag har försökt träna lite under våren och genrepsprovet gick ju jättebra då vi blev provbäst. Barnen hade jag lämnat i Hörvik hos farmor och farfar några dagar tidigare för att kunna tävla i lugn och ro.

I år var det åtta ekipage som skulle tävla om vem som ska få representera SSRK Södra i Viltspårs-SM. Det var jättekul att träffa alla. En del kände jag sen innan och sen var det några nya ansikten, och det var en väldigt avslappnad och ”go” stämning hela dagen. Kvällen innan hade det regnat en sväng så jag tror att vi alla var taggade och kände att det var perfekta förhållanden för att kunna genomföra en bra spårning.
Delar av gänget som tävlade idag

Delar av gänget som tävlade idag

Jag och Meia blev tilldelade domare tillika provledaren Ingemar Tykesson och var först ut av de ekipage han skulle döma. Väl på plats fick jag en smärre chock. Meia har svårt att hitta spårstarten och varje meter känns som en evighet. Jag hade förväntat mig ett bra upptag och klockren spårning, i alla fall på raksträckorna men det gick i snigelfart och hon trippelkollade varenda liten grej hon stötte på. Som tur är så är hon relativt lätt att läsa av så ibland fick jag bekräftelse på att hon var på rätt spår. Efter en dryg timme så kom vi fram till klöven och vid det laget var jag både besviken, lite irriterad på hundskrället men framför allt lättad att det var över. När jag fick se kartan så visade det sig att hon hade spårat riktigt bra, med undantag för att hon lagt så ofantligt mycket energi och tid på att dubbelkolla allt.

Tillbaka vid klubbstugan så visade det sig att det bara var jag och Meia som tagit oss runt utav de första sex ekipagen. Kvar var förra årets vinnare Kent samt Meias halvsyster Grappa med Lena. När de två kom tillbaka så visade det sig att även de tagit sig runt och Meia slutade på en 2:a plats. Vann gjorde Lena & Grappa! Superstort grattis till er! Detta bevisar en gång för alla att ”di brune kan”
Domarna Anders Pedersen, Ingmar Tykesson och Martin Bruck samt viltspåransvarig Helen Hedlund-Håkansson

Domarna Anders Pedersen, Ingmar Tykesson och Martin Bruck samt viltspåransvarig Helen Hedlund-Håkansson

Glad vinnare får en välförtjänt kram av

Glad vinnare får en välförtjänt kram av ”sin” domare

”Di brune” Spader Damerna Grappa & Meia med nöjda förare

I Augusti får Lena och Grappa åka på SM i Halmstad, och jag tänker vara där och heja på!

Det finns 3 kommentarer till “DM 2011”

 1. Inger & Göran säger:

  Grattis tjejer!

 2. Lena & Grappa säger:

  ”Di Brune” visade vilka duktiga spårhundar de är! Meia kunde lika gärna ha vunnit men tiden var på vår sida idag.

  Kram från Lundacityborna

 3. Marcus & Jenny säger:

  Snyggt jobbat!!

Inlägget är stängt för kommentarer