Husvagnssemester

Skrivet av Maria, lördagen den 30 juli, 2011, kl. 22:58

Nu är vi hemma igen efter premiärrunda med husvagn! Vi hyrde en i två veckor och hann under dessa veckor med Kolmården, Hova Riddarvecka och Gränna/Visingsö. Sammanfattningsvis har det varit en upplevelse och från att ha varit väldigt skeptiska till detta och mest sett det som ett billigare alternativ till att hyra stugor så har vi nu blivit lite småfrälsta i själva grejen men samtidigt insett att speciellt mycket billigare var det inte :)

Kolmården
Vi bodde tre nätter på First Camp Kolmården och spenderade två heldagar på Kolmårdens djurpark. Det var första gången med barnen och båda två var fascinerade av det mesta, speciellt lejonen, delfinerna och Bamses värld var poppis. Vi hann åka linbanan och även gå på en delfinshow. Båda var värda sin tid i kön.
Häftigt att få titta in i Bamses värld

Häftigt att få titta in i Bamses värld

Mååånga djur fanns det, och Elin skulle peka på alla

Mååånga djur fanns det, och Elin skulle peka på alla

Gladaste aporna i hela parken

Gladaste aporna i hela parken

Minst en glass per dag, gärna fler!

Minst en glass per dag, gärna fler!


Hova Riddarvecka

Då Per och jag skulle till Ronneby på bröllop mitt i semestern blev det några dagars stopp vid mina föräldrars sommarstuga och då passade vi på att besöka Hova Riddarvecka. När jag var yngre var vi där flera år i rad och jag älskade det, speciellt då tornerspelen. I år måste jag erkänna att jag blev lite besviken. Dåligt väder (spöregn nästan hela tiden), barn utan regnkläder (orutinerat!) och dåligt med folk sänkte stämningen lite. Lagom till tornerspelen skulle börja blev det dock uppehåll och tillsammans med lite brända mandlar så hade vi en riktigt trevlig avslutning på en blöt dag.

Gränna/Visingsö

Efter en snabb tur ner till Ronneby och bröllop så åkte vi tillbaka till mina föräldrar för att hämta upp barn och husvagn och fortsätta semestern. Det bar av till Grännastrandens camping där vi stannade i tre nätter. En dag spenderade vi på Visingsö där vi började med att utforska Visingsborgs slottsruin för att sen ta en promenad genom ekskogen till borgen i Näs, med ett fikastopp på Persgården. Nästa dag spenderade vi istället inne i Gränna där vi såklart köpte polkagrisar, men vi hann även besöka Polarmuseét vilket vi kan tipsa om. Samtliga familjemedlemmar gillade detta skarpt.
Visingsborgs slottsruin hade många läskiga utrymmen som skulle utforskas

Visingsborgs slottsruin hade många läskiga utrymmen som skulle utforskas

Fika vid Brahehus, Visingsö syns i bakgrunden

Fika vid Brahehus, Visingsö syns i bakgrunden

”Hoodie girls”

Ibland är det gött bara att leka på campingen

Ibland är det gött bara att leka på campingen

Grillningsdags med instängda, hungriga barn

Grillningsdags med instängda, hungriga barn

Filmkväll i husvagnen

Filmkväll i husvagnen

Hannes och Elin har gillat vår semester men när vi lyssnar på Hannes när han berättar om sin semester för far- och morföräldrar så har det roligaste varit att han och Elin har sovit i samma säng, längst fram i husvagnen, och på andra plats kommer det faktum att han köpt saker för sina egna pengar (han har under hela våren fått ”jobba” hemma och på så sätt tjänat ihop en hel del semesterpengar. Till exempel kan man få fem kronor om man plockar undan alla sina leksaker, tre kronor om man vattnar blommorna, 10 kronor om man viker ihop tvätten etc).
Husvagnsemester gillar vi!

Vi gillar husvagnssemester!

Under semestern så har Meia spenderat en vecka på pensionat och en vecka hos mina föräldrar medan Elias varit båda veckorna hos bror Marcus & Jenny. Tack!

Nu är vi hemma igen och det är också ganska skönt. Vi försöker hitta en balans mellan att bara ta dagen som den kommer och att faktiskt hinna med små projekt innan semestern tar slut. Ett prioriterat projekt just nu är att sätta upp en grind ut mot gatan. En viss liten dam (inte Meia) har en förkärlek för att utforska världen just nu och hon är snabb, riktigt snabb…

Det finns 2 kommentarer till “Husvagnssemester”

  1. Erica säger:

    Vilka underbara bilder! Vad mysigt ni haft det. Önskar vi också kunde följt med till Hova, trots regnet. Jag fick ju den stora äran att sova en natt med Hannes i husvagnen när ni gjorde ett stopp i Värmland. Det var riktigt mysigt…förutom att Hannes lekte karate kid i sömnen och fick in några Goa träffar :) Vi ses i augusti! Vi längtar! Längtar efter er, kanske inte så mycket efter att springa milen. Puss

  2. Inger & Göran säger:

    Bilderna strålar verkligen av lycka och äventyr. Och Hannes pratar mycke om sin semester i telefon, tiden som telefonpratare har ökat i tid från 3 sekunder till 15 minuter. / Kram

Inlägget är stängt för kommentarer