Sjuk hund, stora barn och flitig man!

Skrivet av Maria, måndagen den 5 september, 2011, kl. 22:26

Sjuk hund
Det tråkiga först. Meia har varit seg ända sen i våras och jag har totalt tappat lusten att träna med henne eftersom hon inte kan några kommandon längre, hon plockar inte upp dummies och hon är allmänt trött. För en månad sen visade det sig vara en ny Anaplasma-infektion (tidiagre kallad Erlichia). Efter en dunderdos antibiotika i 3 veckor så är hon fortfarande inte bra. Vi var en ny sväng till veterinären förra veckan och det visade sig att sköldkörteln inte är helt ok. Värdena var inte tillräckligt dåliga för att sätta in medicin utan nu får vi avvakta en månad och sen ta ett nytt prov. Under tiden väntar jag på att hon ska bli skendräktig så det är fortfarande träningsfritt här hemma ett tag framöver…. *suck*.
Konstant sömnig hund

Konstant sömnig hund

Tur att man har en kompis som kan mysa lite

Tur att man har en kompis som kan mysa lite

Stora barn
Nu har båda barnen blivit sådär stora igen så man nästan önskar att tiden ska stå still ett tag så man hinner komma ikapp! Som tur är så stannar inte tiden på riktigt för att skulle man hinna ikapp så skulle man antagligen även hinna börja tänka och bli sentimental.

I helgen var vi med om ett stort steg hos Hannes. Han sov över hos en kompis för första gången. Gissa om han var stolt dagen efter! Allt hade gått bra och nu tjatar han hela tiden om att han vill sova över igen.
Elin har också blivit större och alltmer svårflörtad. Hon blir lätt uttråkad hemma och idag var det äntligen dags att börja förskolan! Allt gick bra och hon hade fullt sjå med att äta mellis och visa Per alla nya leksaker. Ett extra plus med att ha sina barn på förskola är att båda somnar i tid och ikväll var det lugnt i det Eng-Johnssonska huset redan vid halv åtta.Stor & cool tjej med ett bordsskick att jobba på

Stor & cool tjej med ett bordsskick att jobba på

På väg till förskolan! Inte helt nöjd...

På väg till förskolan! Inte helt nöjd…

Mycket nöjdare efteråt!

Mycket nöjdare efteråt!

Flitig man
Per är (nästan) alltid flitig och nu har han byggt, med lite hjälp från Hannes, ett trästaket in mot grannen. Detta staket har vi diskuterat fram och tillbaka sen i våras och för ovanlighetens skull så har vi inte alls varit överens om hur detta ska byggas. För att bevisa för Per hur fel han hade så lät jag honom bygga en liten del av staketet som han ville, så att jag sen skulle kunna säga ”vad var det jag sa”. Istället blev det jag som fick krypa till korset och erkänna att han tänkt helt rätt. Men det gör jag så gärna om jag får ett såhär fint staket!Hundsäkrat staket

Hundsäkrat staket

Solhörna

Solhörna

Det finns 4 kommentarer till “Sjuk hund, stora barn och flitig man!”

 1. Erica & Micke säger:

  Vad duktiga ni är! Det har blivit riktigt riktigt fint! Bra jobbat. Vill ner och hälsa på så att man får se det live.

  Klockrent kort på Elin vid bordet, charmigare tôs får man leta efter. Och hannes då…vilken grabb.

  Tack för helgen när ni var här. Riktigt mysigt!

 2. Helene säger:

  Å va tråkigt med Meia, hoppas verkligen hon blir bättre!

  Vilka söta kort på barnen! Jisses, vad fort det går, dom växer som ogräs och vi ses alldeles för sällan!!

  Kanonfint blev det framför huset! Duktiga ni är!
  Många kramar!

 3. Marcus & Jenny säger:

  Himla fint staket och goa ungar! Tråkigt med Meisan dock.. Massa kramar!

 4. Kia säger:

  vad tråkigt med Meia!!! Hoppas att hon kryar på sig.
  Kia

Inlägget är stängt för kommentarer