Semestern är slut & nu väntar nya utmaningar!

Skrivet av Maria, torsdagen den 15 mars, 2012, kl. 22:42

Imorgon avslutar jag tre veckors semester som jag passat på att ta ut innan jag slutar på universitetet. Under dessa veckor skulle jag hinna ta igen mig och ladda batterierna, träna Meia, komma ifatt med dansskolan och allt vad det innebär med lektioner, bokföring m.m.

Jag började semestern med att ta med mig barn och hund en vecka till Värmland! Åh så underbart att kunna ta sovmorgon, sova lunch, ta långa skogspeomenader, shoppa själv! Jag tror att både jag och barnen behövde detta break från vardagen. Tyvärr kunde inte Per följa med, någon måste ju passa katten och försörja familjen!


Sista dagarna i värmland började sjukdomarna och sen dess har de avlöst varandra i två veckor. Det har varit magsjuka följt av influensa och idag när jag för första gången under hela semestern skulle lämna båda barnen på förskolan så möttes jag av en stor lapp som varnade för maginfluensa. Med risk för att förstöra hela vår helg så lämnade jag ändå in dem och nu hoppas jag på att vi mot alla odds klarar oss! Imorgon ska jag få åka på spa tillsammans med en kompis för att ladda batterierna innan helgen.

Nästa vecka väntar nya utmaningar för hela familjen. Pga någon sorts försdröjd 30-årskris så ska jag nu förverkliga mig själv och börja jobba på Ystad djurpark. Det är en helt underbar djurpark med djurens välbefinnande i fokus så i höstas gick jag till deras zoolog och berättade att jag ville börja jobba där, och efter en hel del konvversationer fram och tillbaka så blev jag erbjuden jobb och det kunde jag ju inte tacka nej till.

För Pers del så innebär det att han får lämna barnen med cykel varje dag och sen ta bussen till jobbet eftersom jag behöver bilen och för barnens del så innebär det långa dagar på förskolan. Nu hoppas vi bara att de fixar det. Jag har älskat att kunna hämta dem klockan 15 varje dag och hinna umgås med dem innan de blir för trötta och gnälliga, men vi får kanske istället se till att ha fler tomma helger så att vi hinner ha lite kvalitetstid med dem då ifall de är trötta på vardagskvällarna. Meia kommer att börja på hunddagis och jag tror hon kommer att älska det! Hon har redan bott där två helger och det verkar som om hennes kärlek till dagisägaren är besvarad! Nu väntar vi bara på att våren ska komma igång på allvar så vi får njuta av lite längre dagar och trädgårdspyssel.

Det finns 2 kommentarer till “Semestern är slut & nu väntar nya utmaningar!”

  1. Ia & tjejerna säger:

    Lycka till med det nya jobbet

  2. Marcus & Jenny säger:

    Kör hårt på jobbet, både på parken och i källarn!

Inlägget är stängt för kommentarer