Hallahålesemester

Skrivet av Hannes, söndagen den 26 augusti, 2012, kl. 14:18

Under sommaren har Elin och jag varit hos Farmor och Farfar i Hallahåle ett par gånger. Mitt och Elins bästa utflyktsmål är Listershuvuds fyr. Vi brukar ha med oss fika, kolla så att fyren fungerar och hålla uppsikt över trafiken på sjön. På bilderna kan ni se hur jag inspekterar fyren och den klippa där vi brukar inta vår medhavda matsäck.


Första gången vi besökte Hallahåle i sommar hade jag mitt kastspö med mig. Elin var åskådare till fiskafänget, och hade naturligtvis flytväst på sig. Jag och Farfar bestämde oss för att vi skulle ha fiskgratäng till middag. Det ordnade vi också och hann dessutom med att åka till både Nogersund (den stora båten Nimrod drogs upp på slipen) och Hällevik (där det finns olika affärer). Egen ordnad fiskgratäng smakar förträffligt.


Under tiden på Hörvik hade vi lite för-OS. Vi spelade bandy, tennis och inte minst fotboll (vi har en turnering där först till 11 vinner). En gång var det nära att Farfar vunnit, men puh!, han stöp på mållinjen även denna gång. Elin har ett favoritträd nere vid bastun. Här trivs hon och söker skugga när hon kopplar av från cyklingen.En av höjdpunkterna var när farbror Nils kom. Vi hade mycket roligt med Nils. En dag gjorde vi utflykt till Massamark. Vi hade fika med oss och naturligtvis matade vi fåren (med gräs).

En av dagarna var det sommarmarknad i Sölvesborg. Elin, Farfar och jag åkte Lionståget och såg oss om i staden. Farmor höll i kamera, handlade och mötte upp vid ändhållplatsen.

Efter marknaden åkte vi och köpte en radiostyrd båt. Så fort vi kom hem provade vi den. Den går perfekt. På bilden ser ni hur jag navigerar nere i kåsen med klipporna och Hanö i bakgrunden.

Varje dag åt vi jordgubbar. Elin är rent tokig i jordgubbar och hon säger hela tiden ”bobba dää”, men jag och Farfar och Farmor delar hennes passion, speciellt om vi får lite Ottoglass till.

Det finns en kommentar till “Hallahålesemester”

  1. Marcus & Jenny säger:

    Låter som en riktigt härlig semester Hannes! Hälsa lillsyrran!
    Kram från Marcus & Jenny

Inlägget är stängt för kommentarer